luni, 14 decembrie 2009

poveste de crăciun

poveste de crăciun


cam aşa s-au cunoscut : era o frumoasă zi de iarnă, afară nu era prea frig, şi ningea frumos şi liniştit. ea ieşise din casă să cumpere cadouri de crăciun pentru părinţi, prieteni, familie, colegi de şcoală, el, la fel. nu se cunoşteau, deşi stăteau în acelaşi bloc de aproximativ 1 an, de când se mutase el. ea îl ştia drept vecinul ţâfnos de la 3, el o ştia drept vecina tocilară de la 9. şi, în respectiva zi, s-a întâmplat să plece amândoi deodată de acasă. a ieşit mai întâi el, la vreo 2 secunde apăru şi ea. a mers în spatele lui cam tot drumul, şi ajunşi în staţie, s-au urcat în acelaşi autobuz. deşi au coborât în aceeaşi staţie, niciunul nu a luat acest lucru în considerare, sigur se gândeau că erau urmăriţi de celălalt.
ajunşi la acelaşi magazin, el ţâfnos, ea tocilară, amândoi încăpăţânaţi, au vrut deodată să intre pe uşă. ea a incercat să împingă uşa cu cotorul cărţii de biologie pe care o avea în mână, el dorind să intre primul, se băgă în faţa ei şi se împiedică de pragul de la uşă. în cădere, prinzându-se de fularul ei, a tras-o pe fată după el, şi aşa, amândoi şi-au făcut intrarea în magazin într-un mod absolut original: în genunchi.
şi, deşi, din privirile amândurora ai fi crezut că se vor omorî în două secunde, amândoi bufniră în râs, el se ridică primul de jos, o ajută şi pe ea şi plecară amândoi în căutarea altui magazin, ai cărui angajaţi să nu râdă de intrarea ce şi-o făcuseră.
între timp, bineînţeles, fiecare făcea aluzii la eticheta pe care i-o pusese celuilalt, fata îi explicase că avea mereu acea carte de biologie în mână pentru că voia să dea la medicină şi părinţii o ameninţaseră că nu o vor sprijini absolut deloc din punct de vedere material dacă nu va intra la facultate cu ajutorul unei burse, iar el îi explicase de ce fusese atât de ţâfnos în prima zi în care se cunoscuseră. tocmai fusese la un interviu pentru un post de bucătar la un restaurant bine-cunoscut şi pierduse slujba din simplu motiv... că nu era homosexual. toţi bucătarii din acel restaurant erau homosexuali, iar posibilul şef tocmai îi mărturisise cât de mult îi place de el, cât de bine arată, cât de bine s-ar potrivi ei doi şi cât de bine i-ar merge la restaurant, dacă ar accepta o partida de sex în trei: el, şeful şi managaerul restaurantului. din păcate pentru posibilul şef, baiatul a refuzat imediat slujba şi propunerea „nemaipomenită” ce-i fusese făcută, pentru simplul motiv că „nu şi-a explorat până acum latura homosexuală şi că nu are de gând să o facă prea curând”. şi, supărat din cauza motivului pentru care pierduse acea slujbă, s-a răzbunat pe prima persoană ce i-a ieşit în faţă, şi anume, ea.

şii, începând de la această primă discuţie a lor, au mai urmat şi altele, şi altele, şi altele... şi până la crăciun, cei doi au realizat câât de multe lucruri aveau în comun şi au ajuns la concluzia că s-ar potrivi de minune, aşa că au devenit iubiţi. în seara de crăciun, cei doi au aranjat în aşa fel încât familiile lor să ia masa la acelaşi restaurant, şi astfel, fiecare l-a prezentat pe celălalt familiei, sfârşind prin a lua cina de crăciun, împreună, la aceeaşi masă.
pregătirile pentru revelion erau în toi, cei doi se hotărâră, având în vedere că ar fi fost primul lor revelion împreună, să-l petreacă undeva la munte, numai ei doi. el se interesase deja de bilete pentru tren, pentru că fata suferea de rău de maşină şi oricum li se părea mult mai romantic o călătorie cu trenul, iar ea se interesase de cabana ce aveau să o închirieze pentru trei zile şi în care aveau să-şi petreacă cel mai minunat revelion pe care l-ar fi putut avea fiecare. plecară în data de 30, pe la ora 17, iar spre seară ajunseseră deja la cabană. la cabană îi întâmpinase un majordom, care, de fapt era acolo pentru a le pregăti masa de revelion şi, în restul anului, pentru a avea grijă de cabană şi pentru a îi servi pe cei care aveau să o închirieze. un majordom foarte drăguţ de altfel, de care fata se apropie foarte uşor, pentru că îi aducea aminte de bunicul ei, care murise cu vreo trei ani în urmă din cauza unei boli care îl ţinuse la pat aproape toată viaţa.
cabana era foarte frumos aranjată, înăuntru în sufragerie, lângă şemineu, stătea un brad împodobit numai în argintiu, având o stea roşie în vârf, iar pe masă, un platou plin cu turtă dulce în formă de omuleţi de zăpadă , aştepta să fie înfulecat. camera de sus avea un aer vechi, un miros de scorţişoară şi vanilie te îmbia să rămâi acolo pentru o viaţă întreagă.
a doua zi de dimineaţa, hotărâră să ia micul dejun împreună, iar mai apoi să îşi lase puţin timp liber în care fiecare avea să facă ce vrea, până seara la 20.00 când aveau să se revadă la cabană. după micul dejun, julia, căci aşa o chema pe fată, plecă la patinoar, iar sebastian îşi dorea groaznic de mult să facă drumeţii. julia patină încontinuu cam 4 ore, fără oprire. patinatul era sportul ei favorit, când era mică mama ei obişnuia să o ducă mereu la munte şă o lăsa să patineze cât dorea. uneori, chiar luase în considerare ideea de a se face patinatoare, dar o abandonase rapid gândindu-se că patinatul este numai o pasiune şi aşa trebuie să rămână. după cele 4 ore de patinaj, se gândi că ar fi drăguţ să îi facă o surpriză sexy lui sebastian când va ajunge acasă, aşa că umblă prin toate magazinele din împrejurimi, doar, doar va găsi un costumaş sexy sau nişte chiloţei drăguţi şi roşii care să-i atragă atenţia lui sebastian, exclusiv asupra funduleţului ei.
ajunsese acasă cam cu o jumătate de oră mai devreme decât hotărâseră să se întâlnească, aşa că făcu un duş, îi spuse majordomului că va avea ea grijă de şampania din frigider şi îl rugă să îi lase pentru o oră singuri, garantând că nu se va întâmpla absolut nimic nesigur cu cabana în acest timp. se aşeză frumuşel în fotoliul de lângă şemineu, purtând numai chiloţeii care abia şi-i cumpărase şi în rest... nimic. adormi preţ de o oră jumate lângă foc, iar când se trezi observă cât de târziu era de fapt şi nu putea pricepe de ce sebastian nu se întorsese încă. adică, trecuse deja mai mult de o oră peste ora stabilită, iar punctualitatea era al doilea prenume al lui sebastian. el niciodata nu întârzia. începu să se îngrijoreze, îl sună pe mobil, era închis. într-un final, cam pe la ora 23.00 se hotărî să se ducă la poliţie, poate aceştia o vor putea ajuta.
după ce dădu declaraţia, aşteptă în biroul domnului ofiţer preţ de 3 ore, sperând că cineva va veni şi îi va spune că ştie motivul pentru care sebastian a întârziat atât de mult. nu se gândea decât la faptul că s-a rătăcit pe undeva pe drum, că nu ştie cum să ajungă înapoi şi că o să facă hipotermie pentru că deşi ea îi spusese să se îmbrace mai grosuţ când a plecat de acasă, el nu a ascultat-o.
"breaking news: în această dimineaţă lângă cabana 33 din vârful staţiunii predeal, a fost găsit degerat, corpul unui bărbat mort în vârstă de numai 23 de ani. prietena acestuia spune că îl chema sebastian şi că erau aici pentru a-şi petrece primul revelion împreună.băiatul a murit din cauza hipotermiei ce i-a afectat corpul; în timp ce se întorcea spre cabană dintr-o drumeţie, s-a rătăcit şi nemaigăsind cabana s-a oprit să se odhinească puţin. din păcate, frigul i-a cuprins tot corpul iar medicii nu l-au mai putut ajuta nicicum. vom reveni cu amănunte în ediţia de seară a ştirilor. o seară plăcută!"

P.S: finalul nu e al meu, e made by Lulu pe care o rog frumos sa ma ierte ca l-am copiat pe-al ei in mare parte. Te iubesc bai>:d<[si scuzeee.]

5 comentarii:

Alexandra spunea...

Da, imi place ideea. Ai inceput bine si ai sfarsit la fel de bine. Nu m-am gandit nicio clipa cum avea sa se termine, poate doar spre sfarsit cand m-am cam prins cum sta treaba.
Un mic sfat: ai grija la timpuri. Prea ai amestecat perfectul simplu cu mai mult ca perfectul si cu celelalte. Puteai sa mergi pe trecutul simplu, ala de il stie tot omul. In rest, totul bine si frumos.
Continua sa scrii; nu am mai vazut de ceva timp un post nou, aici la tine.

A. spunea...

inceputul a fost genial :))) am ras in hohote... numai ca la sfarsit am ramas putin socata.. xD unexpected
sa inteleg ca are si o continuare? :-S o vreau! :))

Anonim spunea...

intotdeauna mi s-au parut geniali julia si sebastian in tot ce faceau. saracu mha, il omorati pe sebastian inca din prima zi incontinuu=))) ia sa mai moara si julia data viitoare:))>:D<>:D<:*

Anonim spunea...

mie nu mia mers tema astaaa:((:((:((

Lulu spunea...

De ce mi se pare sfarsitul cunoscut? Tztztz, Deiu! Este foarte buna povestea, oricum, ma deranjeaza sfarsitul, totusi. Stii de ce. Si chiloteii rosii au fost tare amuzanti. >:D< Iubidubi.